Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Γιούνκερ: Κάθε φορά που χρειάστηκε να στηρίξω την Ελλάδα το έπραξα

«Ούτε για μία στιγμή δεν διανοήθηκα ότι η Ελλάδα θα έφευγε από τη ζώνη του ευρώ» ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Προεδρικό Μέγαρο. 
 «Χαίρομαι που επιστρέφω στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι είναι η δεύτερή μου πατρίδα» είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν.  Υπογράμμισε παράλληλα ότι «ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές παρέμενε πιστός στην ελληνικό λαό». «Κάθε φορά που χρειάστηκε να στηρίξω την Ελλάδα, το έπραξα» είπε.  Πρόσθεσε ακόμη ότι η Ελλάδα
σφυρηλάτησε τη μοίρα της Ευρώπης. «Η Ελλάδα δεν είναι μία ουδέτερη χώρα για μένα. Εδώ γεννήθηκε η ιδέα της Δημοκρατίας. Εδώ εξελίχθηκε η ευρωπαϊκή σκέψη» επισήμανε.
 Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού καλωσόρισε τον κ. Γιούνκερ διαβεβαίωσε ότι ο ελληνικός λαός αναγνωρίζει την «καθοριστική συμβολή» του προέδρου της Κομισιόν στην παραμονή της Ελλάδας στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη. «Αυτή η συμβολή σας αποδεικνύει και το μέγεθος της προσωπικότητάς σας ως μεγάλου Ευρωπαίου ηγέτη, γιατί υπερασπιζόμενος την Ελλάδα στην ουσία υπερασπιστήκατε τη συνοχή και την ενότητα της Ευρωπαΐκής Ένωσης και της Ευρωζώνης» τόνισε. 
 Σημείωσε ακόμη ότι η Ελλάδα δεν διανοείται την πορεία της εκτός Ε.Ε. και Ευρωζώνης και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανάγκη την Ελλάδα ως κοιτίδα και λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού και της Δημοκρατίας. 
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...