Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Ελλάδα vs. Monsanto ΣA

Αγαπημένοι αβαζίτες και αβαζίτισσες,

Η Ευρώπη ετοιμάζεται να ανανεώσει την άδεια κυκλοφορίας του δηλητηρίου της Monsanto, γλυφοσάτη -- παρόλο που οι επιστήμονες του ΟΗΕ το θεωρούν ύποπτο για καρκινογενέσεις!

Το τοξικό ζιζανιοκτόνο βρίσκεται παντού: σε παιδικές χαρές, στο φαγητό μας, σε δρόμους… ακόμη και στο αίμα μας.

Ήδη Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και Αυστρία ανακοίνωσαν πως δε θα στηρίξουν την προτεινόμενη ανανέωση. Όμως ο Έλληνας υπουργός Β. Αποστόλου ακόμη δεν έχει πάρει θέση. 

Μας μένουν 3 μέρες μέχρι την ψηφοφορία στις Βρυξέλλες και η Ελλάδα μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο. 
Αν ενώσουμε τώρα τις φωνές μας μπορούμε να βγάλουμε αυτό το δηλητήριο από τη ζωή
μας! Επικοινώνησε σήμερα με το γραφείο του υπουργού για να του ζητήσουμε να πάρει τη σωστή απόφαση:

FacebookΣτείλε email στον υπουργό

PhoneΠάρε τηλ. στο γραφείο του: 2102124388 ή 2102124298 

Δες παρακάτω μερικές ιδέες για το τι μπορείς να του πεις, αλλά ακόμη καλύτερα αν εκφραστείς με δικά σου λόγια:
  • Ως Έλληνας πολίτης και καταναλωτής, σας καλώ να προστατεύσετε την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας, καταψηφίζοντας την πρόταση της Κομισιόν για 10ετή ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας της γλυφοσάτης.

  • Σωρεία στοιχείων προκαλούν ερωτηματικά για το πόσο ανεξάρτητη και αξιόπιστη είναι τελικά η αξιολόγηση κινδύνων που παρουσίασε η ΕΕ για να στηρίξει αυτή την πρόταση. Ολόκληρα τμήματα στη μελέτη της ΕΕ είναι «Αντιγραφή / Επικόλληση» από την αίτηση της ίδιας της Monsanto!
  • Επίσης πρόσφατα βγήκαν στη δημοσιότητα email της Monsanto που αποδεικνύουν πως η εταιρεία γνώριζε ήδη από το 1999 ότι η γλυφοσάτη συνδέεται με τον καρκίνο και το απέκρυπτε.

  • Σας ζητώ να αποφασίσετε για τη στάση της χώρας μας την Τετάρτη με βάση τις ανεξάρτητες επιστημονικές μελέτες που συνδέουν τη γλυφοσάτη με τον καρκίνο, και όχι με βάση τις πληρωμένες από την εταιρεία μελέτες και δημόσιες σχέσεις που προωθεί ο κολοσσός των αγροχημικών.
Εδώ και χρόνια το κίνημά μας αγωνίζεται για ένα μέλλον όπου οι άνθρωποι, η υγεία κι η επιστήμη θα είναι σημαντικότερα από τα κέρδη της Monsanto και Σία. Τώρα έχουμε μια ευκαιρία να απαγορέψουμε το επικερδέστερο δηλητήριο της Monsanto. Πάμε γερά! 


Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Σπύρος, Luis, Antonia, Lisa, Daniel, Alice, Julie και όλη η ομάδα του Avaaz  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...