Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κουτσούμπας: Να συγκρουστεί ο λαός με τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ εστίασε στη διαφορά του ΚΚΕ με τα άλλα «κόμματα του κατεστημένου», που επίσης αναγνωρίζουν τα στρατηγικά πλεονεκτήματα και τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας (έφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα μεταξύ άλλων και τα πλούσια κοιτάσματα ορυκτών και μεταλλευμάτων στην περιοχή της Δράμας). «Ποια είναι η διαφορά: Ότι οι δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα της χώρας μας στα δικά τους χέρια, στα χέρια των μονοπωλίων, γίνονται εργαλεία για την αύξηση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς τους» είπε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε:

«Προτείνουμε στο λαό και τη νεολαία, τη συγκρότηση της Κοινωνικής Συμμαχίας, στην πάλη ενάντια στα μονοπώλια, τον καπιταλισμό, έτσι ώστε να έρθει η εργατική τάξη στην εξουσία, να κοινωνικοποιήσει τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, να αποδεσμεύσει τη χώρα από ΕΕ και ΝΑΤΟ, να διαγράψει μονομερώς το χρέος, να αποσυρθεί από στρατιωτικο-πολιτικές επεμβάσεις, από ιμπεριαλιστικούς πολέμους».
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε ότι «ένα μεγάλο μέρος του λαού παραμένει ακόμα εγκλωβισμένο σε αυτά τα κόμματα, παραμένει εγκλωβισμένο στο ΣΥΡΙΖΑ, στη ΝΔ ή στο ΠΑΣΟΚ», δηλαδή, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ και αγρότες «που αναζητούν τη διέξοδο από την κρίση, χωρίς όμως ρήξη και πραγματικές ανατροπές» και «αναζητούν εύκολες και άμεσες λύσεις, που δεν υπάρχουν».
«Διέξοδος προς όφελος του λαού, χωρίς ο ίδιος ο λαός να αποφασίσει να πάρει τη θέση του στο δρόμο της ριζικής αλλαγής, δεν υπάρχει» είπε ο κ. Κουτσούμπας.
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ έφερε, ως παράδειγμα, τα χρόνιας της (γερμανικής, ιταλικής, βουλγαρικής) κατοχής και την απόφαση του λαού στην περιοχή της Δράμας, το 1941, που αντί «να υποταχθεί, να συμβιβαστεί και να λουφάξει» επέλεξε «να οργανωθεί, να αντισταθεί και να παλέψει», συμμετέχοντας «στην Εξέγερση της Δράμας, η οποία οργανώθηκε από την τοπική οργάνωση του ΚΚΕ το Σεπτέμβρη του 1941».
Σημείωσε, ότι «η Χωριστή πλήρωσε ακριβά με 147 νεκρούς τη συμμετοχή της στην εξέγερση, η οποία όμως αποτέλεσε «το πρώτο στην Ελλάδα και το δεύτερο στην Ευρώπη οργανωμένο αντιστασιακό κίνημα κατά του φασιστικού 'Αξονα», ενώ οι κάτοικοι της ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο και στη συνέχεια «στην ΕΑΜική Αντίσταση και αργότερα στον μεγαλειώδη αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας».
Τόνισε ότι το ΚΚΕ τιμά τις θυσίες και τους αγώνες του λαού και επέκρινε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, επειδή, όπως είπε, από τη μια, συμμετέχει σε τέτοιες εκδηλώσεις, ενώ την ίδια στιγμή «υλοποιεί μία προς μία τις απαιτήσεις του κεφαλαίου» και «ψηφίζει ένα ακόμα μνημόνιο», «μνημόνιο εις την τετάρτην», αυξάνοντας «τα βάρη για την εργατική λαϊκή οικογένεια» και πρόσθεσε :
«Εμείς, και δω στη Χωριστή, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, τιμάμε τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης, τιμάμε τους αγωνιστές του ΔΣΕ, ακριβώς επειδή συνεχίζουμε να κρατάμε ψηλά τη σημαία της ταξικής πάλης, του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, επειδή έχουμε αναλάβει τα καθήκοντά μας απέναντι στην εργατική τάξη και στην ιστορική αποστολή της», συμπλήρωσε ο κ. Κουτσούμπας.
Ο γ.γ. του ΚΚΕ συμμετείχε σε εκδήλωση της Τοπικής Επιτροπής Δράμας του ΚΚΕ, για τα θύματα στη Χωριστή στη Δράμα στα χρόνια της κατοχής.
Φάνης Γρηγοριάδης
http://www.matrix24.gr/2017/06/koutsoumpas-na-sigkrousti-o-laos-me-ton-pragmatiko-antipalo-to-kefaleo-ke-tin-exousia-tou/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!