Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Pulse: Ο Κ. Μητσοτάκης ήταν ο «νικητής» της 82ης ΔΕΘ



Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, φαίνεται πως βγήκε κερδισμένος από την εβδομάδα της 82ης ΔΕΘ, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, σύμφωνα με την οποία τα πολιτικά κέρδη είναι μεγαλύτερα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη από ό,τι για τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του iefimerida.gr, τα θετικά σημεία που κατέγραψε ο πρωθυπουργός ήταν: α) η αύξηση που κατέγραψε μετά από το καλοκαίρι στο ερώτημα για τον «καταλληλότερο πρωθυπουργό», στο οποίο φαίνεται να έχει αυξήσει το ποσοστό του κατά δύο μονάδες, έναντι μίας του κ. Μητσοτάκη, σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα της εταιρείας, το Μάιο του 2017, β), στις συγκριτικές αξιολογήσεις (όπου απάντησαν όσοι παρακολούθησαν ή είχαν άποψη για την παρουσία στη ΔΕΘ και των δύο αρχηγών), οι επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας
καταγράφουν «προτιμήσεις» σημαντικά υψηλότερες από τα ποσοστά της πρόθεσης ψήφου των κομμάτων τους – τουλάχιστον όπως αυτή καταγράφηκε από την ίδια εταιρεία, το Μάιο 2017.
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπερέχει σε όλα τα ερωτήματα, με μεγαλύτερα ποσοστά στα «πιο ειλικρινής» και «πιο ουσιαστικός».
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «Ποιος τα πήγε καλύτερα στη ΔΕΘ», το 43% των ερωτηθέντων επέλεξε τον Κ. Μητσοτάκη, έναντι του 26% για τον Α. Τσίπρα.
Στο ερώτημα «καταλληλότερος για πρωθυπουργός», ο πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει 35%, ενώ ο Α. Τσίπρας 21%. «Κανένας από τους δύο» απάντησε το 41%.
Στο ερώτημα «Ο πιο ειλικρινής», ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε το 44% και ο Αλέξης Τσίπρας το 23%, με το 22% να απαντάει πως αμφότεροι ήταν εξίσου ειλικρινείς.
Στο ερώτημα «Ποιος αντιλαμβάνεται τα προβλήματά σας», ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε το 41%, ο Αλέξης Τσίπρας το 26% και «το ίδιο και οι δύο» το 21%.
Στο ερώτημα «Ποιος ήταν πιο ουσιαστικός», το 44% απάντησε ο Κ. Μητσοτάκης, το 24% ο Α. Τσίπρας και «το ίδιο» απάντησε το 21%.
 https://www.eklogika.gr/news/Pulse-O-K-Mhtsotakhs-htan-o-%C2%ABnikhths%C2%BB-ths-82hs-DETH-19-09-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...