Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Γεροβασίλη για αξιολόγηση: Δεν θα αιφνιδιάσουμε τους δημοσίους υπαλλήλους

Η υπουργός Όλγα Γεροβασίλη μίλησε στη Βουλή για την τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αξιολόγηση στο Δημόσιο που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης: «Ευρωπαϊκή εντολή έρευνας στις ποινικές υποθέσεις – Εναρμόνιση της νομοθεσίας με την Οδηγία 2014/41/ΕΕ».  Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της τόνισε ότι η αξιολόγηση δεν έρχεται αιφνιδιαστικά στη ζωή των δημοσίων υπαλλήλων. Αντιθέτως, έχουν ήδη ανακοινωθεί τα βήματα που, κατά τις προθέσεις της κυβέρνησης, θα οδηγήσουν σε ένα πιο αποτελεσματικό Δημόσιο μακριά από αυτό που «έστησαν» επί δεκαετίες οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.

Πρόσθεσε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι επί εποχής Μητσοτάκη ζούσαν σε καθεστώς ανασφάλειας.
«Εμείς επαναφέρουμε τον σεβασμό και ενισχύουμε το κύρος των εργαζόμενων στο Δημόσιο. Οι αλλαγές δεν γίνονται με το πάτημα ενός μαγικού κουμπιού αλλά κινηθήκαμε αποφασιστικά για να μεταρρυθμίσουμε τη… μεταρρύθμιση Μητσοτάκη».
Αναφερόμενη στο έργο της κυβέρνησης για την μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι έχει ήδη παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με χρονοδιάγραμμα, βήματα και στόχους. Επισήμανε ωστόσο, ότι η κυβέρνηση έπρεπε πρώτα να καταργήσει νόμους που στρέφονταν ενάντια στη δημόσια διοίκηση – νόμους που δημιούργησαν πλήρη ανασφάλεια στο εργασιακό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων, με διαθεσιμότητα, απολύσεις, αυτοδίκαιη αργία.
Όπως είπε σήμερα, «το μητρώο επιτελικών στελεχών συνεχίζεται, σε λίγο θα είναι έτοιμη η προκήρυξη για τους γενικούς γραμματείς υπουργείων, και η επιτροπή αξιολόγησης έχει ανακοινωθεί και τα οργανογράμματα των υπουργείων έχουν ολοκληρωθεί, και τα περιγράμματα θέσεων ολοκληρώνονται εντός των επομένων ημερών και η στοχοθεσία και η αξιολόγηση δομών προχωρά και οι κρίσεις γενικών διευθυντών με συνεντεύξεις από το ΑΣΕΠ προχωρούν».
Πρόσθεσε, ότι η συγκεκριμένη τροπολογία αφορά στην αξιολόγηση του έτους 2016 και όχι αυτή που θα έρθει στις αρχές του έτους. Αναγνωρίστηκε, όπως είπε, ένα «πρόβλημα ασυνέπειας», δηλαδή δεν είχαν προηγηθεί κρίσεις προϊσταμένων και οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να κριθούν από μη κριμένους προϊσταμένους. Όπως είπε, η τροπολογία φέρνει τα πράγματα στη θέση τους, χωρίς να γίνεται αλλοίωση του νόμου.
«H αξιολόγηση των υπαλλήλων είναι ένα σύστημα διαφανές, αντικειμενικό, αξιοκρατικό και ο νόμος έχει όλα τα εχέγγυα», είπε η κ. Γεροβασίλη και κάλεσε τα συνδικαλιστικά όργανα των υπαλλήλων να αναλογιστούν εάν η στάση τους δίνει κύρος στους υπαλλήλους, ή μήπως στρέφεται τελικά εναντίον τους.
http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/gerovasili-gia-axiologisi-den-tha-aifnidiasoume-tous-dimosious-ipallilous/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...