Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Αρπαγή του Ίντερνετ – μένουν 2 μέρες

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Ο Τραμπ προσπαθεί να εξαναγκάσει έναν πάροχο Ίντερνετ να του παραδώσει τα προσωπικά δεδομένα 1,3 εκατ. πολιτών από όλο τον κόσμο που επισκέφτηκαν μια ιστοσελίδα που του ασκεί κριτική!

Αλλά έχουμε 2 μέρες για να τον σταματήσουμε:

Μας αφορά όλους και όλες: Το 55% των ιστοσελίδων παγκοσμίως φιλοξενούνται στις ΗΠΑ. Και ο Τραμπ μπορεί να κάνει ό,τι θέλει με αυτά τα στοιχεία, όπως να τα δώσει σε δικτάτορες φίλους του για να καταπιέσουν τους λαούς τους.  


Δικηγόροι σέρνουν τώρα τον Τραμπ στα δικαστήρια, αλλά θα εστιάσουν στην υπεράσπιση των Αμερικανών πολιτών. Ο δικαστής όμως μπορεί να λάβει υπόψη του και τα δικαιώματα των χρηστών του Ίντερνετ και εκτός ΗΠΑ και αν ασκήσουμε παρέμβαση στη δίκη με 1 εκατ. υπογραφές απ’ όλο τον κόσμο, υποστηρίζοντας ότι κινδυνεύουν και τα δικά μας δικαιώματα, μπορούμε να καθορίσουμε την έκβασή της!  

Πρόσθεσε το όνομά σου – η δίκη είναι την Πέμπτη
και η ομάδα του Avaaz ετοιμάζεται να υποβάλει την παρέμβαση στο δικαστήριο της Ουάσιγκτον μπροστά στα διεθνή ΜΜΕ:

Υπόγραψε εδώ: «Μην παραδώσετε το Ίντερνετ στον Τραμπ»

Με μια τέτοια δύναμη στα χέρια του, o Τραμπ θα μπορούσε να ζητήσει τις διευθύνσεις IP και τη «διαδικτυακή ιστορία» κάθε πολίτη που έχει επισκεφτεί τη σελίδα του Avaaz. Ή της Wikipedia και του YouTube. Η νομοθεσία των ΗΠΑ προστατεύει τους Αμερικανούς πολίτες από την κατάχρηση των δεδομένων τους απ΄ την κυβέρνηση. Αλλά όλοι οι υπόλοιποι μένουμε ξεκρέμαστοι μπροστά στον κίνδυνο να μετατραπεί το ελεύθερο Διαδίκτυο σε εργαλείο του Big Brother Τραμπ.  

Δε γίνεται να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό.  

Ευτυχώς η νομοθεσία των ΗΠΑ μπορεί να τον σταματήσει. Αρκεί να δείξουμε στον δικαστή ότι η προστασία των προσωπικών δεδομένων έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από τα «ζητήματα ασφαλείας» που επικαλείται ο Τραμπ.

Το ότι τα πρώτα θύματα του Τραμπ είναι επισκέπτες μιας ιστοσελίδας που τον επικρίνει, μιλά από μόνο του. Αλλά το επιχείρημα θα γίνει ακόμη πιο δυνατό αν αποδείξουμε ότι μια τέτοια εξουσία στα χέρια του προέδρου των ΗΠΑ θέτει σε κίνδυνο χρήστες του Ίντερνετ από όλο τον κόσμο, που δεν προστατεύονται από τη νομοθεσία των ΗΠΑ και κινδυνεύουν ακόμη και να φυλακιστούν στη χώρα τους, απλώς επειδή υπέγραψαν ένα ψήφισμα!  

Ας ενώσουμε τώρα τις φωνές μας για να δείξουμε στον δικαστή ότι η απόφασή του θα έχει παγκόσμιο αντίκτυπο!

Υπόγραψε εδώ: «Μην παραδώσετε το Ίντερνετ στον Τραμπ»

Το Ίντερνετ δεν είναι απλά ένα ακόμη θέμα. Είναι το εργαλείο που δίνει δύναμη στο κίνημά μας και μας φέρνει κοντά ως ανθρώπους, για να κερδίζουμε στρατηγικούς αγώνες προς όφελος όλων μας. Και αυτή είναι η ευκαιρία μας να το προστατεύσουμε από τον Τραμπ και τους κολλητούς του!  

Με ελπίδα,
Danny, Mia, Anne, Andrew, Martyna, Ricken και ολόκληρη η ομάδα του Avaaz  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...