Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Δ. Παπαδημητρίου: Ανέντιμη η συμπεριφορά Σόιμπλε

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε πρόβατο επί σφαγή δήλωσε ο υπ. Οικονομίας στην Die Welt. Ακόμα και ο Β. Σόιμπλε είπε πως πληρούμε τις απαιτήσεις, όμως μετά άλλαξε γνώμη. Η γερμανική στάση εγείρει ερωτήματα για την ίδια την ιδέα της ευρωζώνης.
Ο υπουργός Οικονομίας της Ελλάδας κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για ανεντιμότητα, διότι μπλοκάρει την ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα παρά την παραδοχή του ότι η Αθήνα έχει εφαρμόσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

Σε συνέντευξή του στην Die Welt, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup, ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε πως «ακόμα και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε πως πληρούμε τις απαιτήσεις, όμως μετά άλλαξε γνώμη».
«Δεν έχω συναντήσει ακόμα τον Σόιμπλε και δεν θέλω να είμαι αγενής, όμως η συμπεριφορά του μου φαίνεται ανέντιμη».
Κατά τον ίδιο, η γερμανική αντίσταση στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους εγείρει ερωτήματα για την ίδια την ιδέα και τη δομή της ευρωζώνης. Η επιτυχία των δεξιών λαϊκιστών στην Ευρώπη επίσης έδειξε τη δυσαρέσκεια με τέτοιες ευρωπαϊκές δομές, συμπλήρωσε.
«Η Ελλάδα μετατρέπεται σε πρόβατο επί σφαγή», υπογράμμισε.
Ο κ. Παπαδημητρίου προειδοποίησε επίσης τον κ. Σόιμπλε να μη λάβει αποφάσεις με βάση αποκλειστικά την εγχώρια πολιτική, σημειώνοντας πως και η Γερμανία είχε λάβει ελάφρυνση χρέους μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σημειώνεται πως σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα, ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στην Ευρώπη, κ. Τζιάνι Πιτέλα, δήλωσε πως είναι άδικο να κρατείται όμηρος η Ελλάδα, σημειώνοντας πως ήρθε η ώρα να πλησιάσουμε την Αθήνα μετά από χρόνια σκληρών μεταρρυθμίσεων.
«Ο Σόιμπλε πρέπει να πάψει να αντιτίθεται στην ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας» τονίζει ο κ. Πιτέλα και προσθέτει: «Η Ελλάδα πρέπει να είναι σε θέση να συνεχίσει την ανάπτυξή της και για αυτό η ελάφρυνση του χρέους είναι απαραίτητη. Η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι όμηρος της Ευρώπης».
«Το να κρατείται όμηρος η Ελλάδα για εγχώριους λόγους θα αντιστοιχούσε σε αυτοκτονία στην Ευρώπη», είπε ο κ. Πιτέλα.
Και καταλήγει: «Η Αθήνα έχει επιδείξει σαφή βούληση για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν εδώ και αρκετό καιρό πληγεί πολύ σκληρά από τις πολιτικές λιτότητας. Ήρθε η ώρα τώρα να σταματήσει αυτό»
http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1546595/d-papadhmhtrioy-anentimh-h-symperifora-soimple.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο, με το οποίο ζητά να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες στις προσεχείς ευρωεκλογές κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ . Σύμφωνα με το...