Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

«Μαθήματα»... ντροπής από γονείς στο Πέραμα

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα όπου χθες η υποδοχή 19 προσφυγόπουλων έγινε εν μέσω διαμαρτυριών σημαντικής μερίδας γονέων που επέλεξαν να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Ενδεικτικό είναι ότι από τα 122 παιδιά, στις τάξεις προσήλθαν μόλις τα 10.
Την ίδια ώρα, περίπου οι μισοί γονείς έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να απομακρύνουν τα παιδιά τους από το σχολείο προκειμένου να τα «προστατεύσουν» από την επαφή με τα προσφυγόπουλα που φοιτούν στο ίδιο σχολείο, κάνοντας αίτηση μετεγγραφής. Στο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου έχουν γίνει συνολικά 70 αιτήσεις μετεγγραφής (σε σύνολο 122 παιδιών), ενώ ίδια είναι η εικόνα και στο νηπιαγωγείο όπου έχουν γίνει 16 αιτήσεις μετεγγραφής σε σύνολο 30 παιδιών.
Από την πλευρά τους, πάντως, πηγές από το υπουργείο Παιδείας διαμηνύουν ότι αν θέλουν οι γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους σε άλλα σχολεία, τότε θα πρέπει και να μετακομίσουν σε άλλη περιοχή.
Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, οι μετεγγραφές μαθητών από σχολείο σε σχολείο επιτρέπονται σε περιπτώσεις κατάργησης ή συγχώνευσης του σχολείου στο οποίο ο μαθητής είναι εγγεγραμμένος, ίδρυσης νέου σχολείου στην περιοχή της κατοικίας του μαθητή, όταν συντρέχουν έκτακτοι λειτουργικοί λόγοι (π.χ. απoσυμφόρηση του σχολείου ως προς τον αριθμό των μαθητών κ.ά.), και λόγω μετοίκησης της οικογένειας του μαθητή.
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις συνθήκες διαβίωσης που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και μετανάστες. Η Ένωση Ιατρών Λέσβου χαρακτηρίζει «στρατόπεδο εξόντωσης προσφύγων και μεταναστών» το κέντρο κράτησης στη Μόρια, ενώ και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταγγέλλουν ότι «οι παρατηρητές ακόμη περιμένουν τα αποτελέσματα μιας επίσημης έρευνας για την αιτία των θανάτων και το περιβάλλον στο οποίο πέθαναν οι τρεις άντρες»
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=114443961

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...