Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Καλλιεργητικές Εργασίες Μαρτίου


Οι δενδροκομικές εργασίες που πραγματοποιούνται κατά τον Μάρτιο είναι πολλές και επείγουσες, διότι ο καιρός αρχίζει να γίνεται θερμός και ξηρός.
Έτσι, ξεκινούν..
• Οι εμφυτεύσεις των αειθαλών και των φυλλοβόλων οπωροφόρων στις ορεινές, ψυχρές και υγρές περιοχές. Για επιτυχείς εγκαταστάσεις φυτειών, τα δενδρύλλια πρέπει να ποτίζονται συχνά και να προφυλάσσονται από την απότομη ξηρασία της άνοιξης αλλά και από τους βόρειους ανέμους, αλλιώς η ευδοκίμηση των φυτειών αποβαίνει αμφίβολη ή ανέφικτη.
• Το κλάδεμα των πυρηνοκάρπων, το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της άνθισης.

• Οι προσδέσεις των κλάδων, οι διανοίξεις ή κυρτώσεις και τα αναγκαία κλαδέματα για την ενδυνάμωση ή εξασθένιση των δέντρων, ελαφρά οργώματα ή σκαλίσματα γύρω από τα δέντρα με σκοπό τον αερισμό των ριζών τους και την καταστροφή των αναπτυσσόμενων ζιζανίων.
• Σε όλα τα οπωροφόρα και ειδικότερα στις ροδακινιές, πριν την άνθηση ενεργείτε ο πρώτος ή δεύτερος ψεκασμός με βορδιγάλειο πολτό, για την πρόληψη του εξώασκου, κορίνεου και τη μονίλια καρπών. Τα προσβεβλημένα δέντρα από αφίδες ψεκάζονται με εγκεκριμένα σκευάσματα θειασβεστίου ή με χειμερινού πολτού.
• Στα σπορεία και φυτώρια εξακολουθούν και αυτόν τον μήνα οι μεταφυτεύσεις των νεαρών δενδρυλλίων σε αραιότερες αποστάσεις και οι εμφυτεύσεις μοσχευμάτων των κυδωνιάς, συκιάς, ροδιάς, φιστικιάς.
• Εφ όσον ο καιρός τυγχάνει να είναι ευνοϊκός μπορούν να γίνουν σπορές των προ βλαστημένων ήδη σπόρων, όπως αμυγδάλωνβερίκοκων, δαμάσκηνων, καρυδιών, κερασιών, μηλιών, αχλαδιών περίπου στο τέλος του μηνός.
Στις θερμές περιοχές με την έναρξη της κυκλοφορίας των χυμών ξεκινούν οι εγκεντρισμοί με σχισμή, και κατόπιν δια στεφανίτου, οι ενοφθαλμισμοί των βλαστανόντων οφθαλμών και των κομμένων – διατηρημένων εμβολίων και από τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο.
http://agrosimvoulos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο, με το οποίο ζητά να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες στις προσεχείς ευρωεκλογές κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ . Σύμφωνα με το...